o mě, o mých zájmech, a o lidech které mám rád(takže o všech a o všem :-D)

Síla úsměvu

23. 9. 2007 21:14
Rubrika: Články

Síla úsměvu

Už jste to někdy zkusily?? Jít po ulici, mostě či náměstí a jen tak se usmívat na lidi?? Že ano? Tak to určitě víte jaký je to krásný pocit, když vám lidé úsměv opětují - často zcela nevědomky :-)

Zní to velmi jednoduše - jen tak jít a usmívat se, ale zase taková legrace to není. Pokud to člověk zkouší poprvé připadá si trapně jako nějaký blbeček, ale to jen do té doby něž vám je úsměv opětován. Jak jsem již řekl nejde to samo od sebe, chce to trošku odvahy letmí pohled do očí a pousmát se, příliš dlouhé civění způsobuje nervozitu. Nejde ale jen o úsměv člověk musí vyzařovat celkovou pohodu a dobrou náladu. Pokud budete naštvaní a nervózní a budete se "snažit" úsmívat tak ten druhý člověk pozná se nejste ve své kůži. Jak se ale říká nejvíce upřímnosti a radosti je vidět v očích. Ne nadarmo se říká že oči jsou zrcadlem duše. Oči nejdou jen tak lehce obelstít jako ústa. Chce to dost cviku a trpělivosti, úspěch se časem dostaví. Mě to trvalo minimálně 3roky než se mi to začalo tak nějak dařit a ani dnes to není úplně 100%.  Největší problém u mě byl v jedné věci a to v té, že jsem nikdy nevěděl zda se na mě ti lidé usmívají nebo zda si to vsugerovávam svým vlastním pocitem. Asi vás zajímá jak jsem vlastně přišel na ten nápad na někoho se usmívat. Když se druzí usmívaly na mě bylo mi velice příjemně a tak jsem to chtěl zkusit také.

A jaký to má vlastně celé smysl?? Pokud se usmíváte na druhé lidi a lidé na vás, je to nádherný pocit, člověk získá zcela jinou a to skvělou a pozitivní náladu a snad se i občas podaří tuto náladu aspoň z části přenést na druhé.

Zobrazeno 1287×

Komentáře

HejTi

:o)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio