o mě, o mých zájmech, a o lidech které mám rád(takže o všech a o všem :-D)

Jaká hudba patří do kostela??

23. 8. 2007 20:30
Rubrika: Články
V tomto články bych rád popsal můj názor na to, jaká hudba patří do kostela. Jestli snad existuje hudba, která do kostela nepatří atd.

Už jsem se setkal s lidmi, kteří přišli znechuceni ze mše svaté právě z toho důvodu, že tam lidé hráli a zpívali hudbu, která dle jejich mínění ke mši svaté nepatří. Ať už to byla hudba rocková, nebo hudba jakakoliv jiná.

Podle mě vůbec nezáleží na tom, jestli je hudba rocková, či kytarová, jestli se jedná o hip hop, rapp nebo o cokoliv jiného. Především jde o to, proč a co zpíváme- žánr samotný nehraje roli. Jde o text- je podstatné, aby se text týkal nějaké z věcí, která je dobrá. Např: O lásce, o Bohu, o světě nebo o jakékoliv jiné záležitosti, jenž je pro lidi a pro svět pozitivní. Nejčastěji se setkáváme s texty o Bohu, Marii... Další, nutná záležitost spočívá v tom, že musíme písní oslavovat Hospodina. Nemělo by být většího významu než abychom zpívali o Bohu, lásce... Pokud bychom u toho mysleli na to, že se nám asi spálí kuře v troubě, které budeme mít na oběd, popřípadě na to, že nemáme hotovou práci do školy...
Taktéž bychom asi neudělali Bohu radost, pokud bychom se seběvětší láskou zpívali písně o nenávisti, zlosti, lži apod.

Já osobně mám nejraději mše rytmické a to z toho důvodu, že ta mše svatá dostane z mého pohledu zcela jiný náboj a také mě ta mše pak více baví.

Celý článek bych shrnul takto: Není podstatný žánr hudby, ale je podstatný text a to, že chci oslavovat Hospodina.

Upozornění:
Jedná se pouze o můj názor a ne o nějaký rádoby chytrý článek, prosím abyste psali své komentáře sem.
Návštěvní kniha
Zobrazeno 1393×

Komentáře

Maftík

komentář máš v guestbooku

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio